Dienstkledij brandweer
De huidige dienstkledij van de brandweer is al geruime tijd in gebruik. Aangezien de veiligheid van de brandweerlieden de hoogste prioriteit krijgt, is het noodzakelijk om de dienstkledij te vervangen. Het college gaat akkoord met de aankoop van 34 werkvesten en 41 werkbroeken. De totale kostprijs hiervan bedraagt 9.703,02 euro incl. btw, waarvan 75% gesubsidieerd wordt.

Braderij Wiekevorst
Het gemeentebestuur verleent toelating aan de Verenigde Handelaars van Wiekevorst om een braderij te organiseren op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni. De braderij wordt gehouden in het centrum van Wiekevorst.

Opvang honden
Het gemeentebestuur heeft de plicht om zwervende, verloren of achtergelaten dieren op te vangen, te verzorgen en er onderdak voor te zoeken. Regelmatig worden door de veiligheidsdiensten in Heist-op-den-Berg loslopende honden opgehaald en opgevangen. De huidige verantwoordelijke kan, wegens verhuis, niet meer voor de opvang van de dieren instaan. Omdat het gemeentebestuur zelf niet beschikt over een geschikte locatie en ervaring, wordt een overeenkomst met een nieuwe verantwoordelijke afgesloten om loslopende, verloren of verwaarloosde honden op te vangen. De eigenaar van het dier draait hierbij op voor de kosten, ongeacht of hij het dier terugeist.

Nieuws vanuit de gemeente

Retributie voor tussenkomsten brandweer
De gemeenteraad keurde op 14 mei 2013 een retributiereglement goed voor prestaties van de brandweer op het grondgebied Heist-op-den-Berg. Een aantal interventies blijven gratis, voor bepaalde interventies en prestaties wordt sinds 1 juni 2013 een vergoeding gevraagd. Meer weten?

Nieuws vanuit het wandelpark in Heist-Goor
De maand mei is een vruchtbare maand geweest voor het wandelpark. Er werden 4 waterkiekens en 25 eendjes geboren, waarvan 17 in één nest, wat zeer uitzonderlijk is. Daarnaast mocht het zwanenkoppel op 19 mei een kleintje verwelkomen. Meer weten?

LandbouwfoliesInzameling landbouwfolies
Ook dit jaar organiseert de gemeente in samenwerking met IOK Afvalbeheer een inzameling van verschillende soorten landbouwfolies. Van maandag 3 juni tot en met vrijdag 14 juni 2013 (niet op zaterdag 8 juni) kunnen de landbouwers van Heist-op-den-Berg hun landbouwfolies aanleveren op containerpark 2. Meer weten?